Lag en bokpitch

Hva handler boka om?

Dette er det mange som lurer på når du sier at du skriver bok. Og hvis du bruker mer enn ett minutt på å forklare, har du mistet de fleste på veien. 

Du ønsker ikke å miste oppmerksomheten igjen med en gang du har fått den. Derfor oppfordrer jeg deg til å lage en kort forklaring som får de rette leserne til å ville vite mer. 

I tillegg til å kunne forklare kort for andre, er denne øvelsen supernyttig i forhold til å bli klar på sitt eget bokprosjekt. Derfor oppfordrer jeg deg til å bruke litt tid på akkurat denne.

Heispitch/logline

Tenk deg at du står i heisen med en filmregissør eller en du ønsker skal booke deg inn til et foredrag. På vei inn i heisen sier du:

            «Jeg skriver på en bok» 

I det dørene går igjen, spør hen om hva den handler om. Den du snakker med har det travelt og vil forsvinne så fort dere går ut av heisen. Du kan ikke løpe etter og fortsette med forklaringen. Du må fullføre den i løpet 10 sekunder. 
 
Hva sier du? 

Det du ønsker å komme fram til er en eller to solide og beskrivende setninger. Noen kaller dette en heispitch, hvor du skal rekke å fortelle om ideen din i løpet av en heistur. I filmbransjen er dette kjent som logline. 

Skrivoppgave

Fortell hva din bok handler om med én setning. 
Er det helt umulig, kan du bruke tre setninger, men det er absolutt maks. 

Å beskrive bokprosjektet med en, to eller tre setninger er en viktig del av bokbeskrivelsen som du trenger for å holde fokus.

Har du en bokbeskrivelse som guider deg i skriveprosessen?
Les mer her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Rull til toppen