Hva er poenget med boka?

Har du tenkt over poenget med boka du vil skrive? Hvis du er bevisst på hva du egentlig vil si med den, blir det også lettere å skrive. 

Grunnen til at du vil skrive bok, er fordi du har noe å si – noe om livet, skolen, arbeidslivet, kjærligheten, sport, kriminalitet, døden eller helsevesenet. 

Hvis du ikke har noe å si, ville du sannsynligvis brukt dagene dine på noen annet enn å prøve å skrive en bok.

Noen snakker om «temaet» for en bok, men begrepet kan være litt ullent. Derfor er det enklere å svare på hva som er poenget med boka.

Hvis du vet hva som er poenget med boka, blir det mye lettere å skrive den. 

Hver bok er innerst inne et argument for noe – for en tro, en livsstil, en visjon om fremtiden, en måte å løse et problem på. Den kan handle om å få en venn/kjæreste eller om å miste noe viktig.  Dette gjelder både sakprosabøker og romaner. 

Eksempler: 

  • God planlegging av en bok gjør den enklere å skrive
  • Kriminalitet lønner seg ikke 
  • Godt lederskap handler om god kommunikasjon 
  • Kjærligheten seirer til slutt 

Ikke vær redd hvis du synes poenget ditt høres ut som en klisjé. Det er ikke nå du skal prøve å være original. Boka blir original gjennom strukturen og formen du velger. Og ikke minst, gjennom stemmen du skriver med. 

Så … Hva er poenget med boka di? 

OPPGAVE

Skriv en setning som viser det viktigste poenget med boka di. Det er helt normalt å tvile litt, så bruk gjerne litt tid på dette. Skriv flere forslag. Bestem deg for den som du kjenner er den rette for det prosjektet du skriver på nå. 


Poenget med boka er bare ett av flere viktige spørsmål du bør stille deg. Last ned malen til bokbeskrivelse her for å få alle spørsmålene samlet i ett dokument.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Rull til toppen